Wat is Sabaaydi massage?

Sabaaydi betekend: ik wens je geluk, gezondheid en een goed leven 

Massages in een bijzondere en diep ontspannende vorm 

Sabaaydi massage is een oosters diepe energetische massage met Thaise kruidenstempels en olie. De warmte van de stempels openen de poriën van uw huid, zodat de kruiden kunnen binnendringen om daar hun heilzame werking te kunnen doen.
Sabaaydimassage
De kruiden en de massage nodigen uw lichaam uit zich te ontspannen en te ontgiften. Kortom Sabaaydi – massage is een heerlijke nieuwe massagevorm die pure ontspanning en lichaamsreiniging verenigd.
De Sabaaydi kruidenstempels zijn samengesteld volgens een oud recept van Wat Pho, de meest beroemde massageschool in Thailand. In de kruidenstempels is een mixture van de volgende kruiden aanwezig: Accacia, Citroengras, Gember, Kampher, Kaffir, Limoen, Pandanblad, Patchouli, Tamarinde en Tumeric.

Doel Sabaaydi Massage:

Sabaaydi Massage geeft energie en een fit gevoel. Brengt verlichting bij spierpijn, fibromyalgie, reuma en jicht. Sabaaydi Massage is tevens heilzaam bij slapeloosheid, hoofdpijn en verkoudheid. Het bevorderd het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bijvoorbeeld na het sporten. Het is tevens een preventieve massage voor een gezond lichaam. Door Sabaaydi Massage komen onderliggende blokkades vrij, gaat energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Zachtheid en gevoel spelen een grote rol in deze massage. Deze massage biedt een langwerkende diepe ontspanning.

Sabaaydi Massages

Sabaaydi Kruidenstempelmassage 

Doel:  werken met warme kruidenstempels (deze bevatten o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en vrucht van de Kaffier, Tumeric en Kaffierlimoen) hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect. Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen en vocht vasthouden, reinigend effect op de organen. Het brengt verlichting bij reuma, fibromyalgie, jicht en spierdystrofie. Preventief voor een gezond lichaam.

Behandeling: rug en schouderpartijen worden gestempeld met warme kruidenstempels. Daarop volgt een ontspannende warme oliemassage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij een hoofdmassage. Afgesloten wordt met een ontspannende voetmassage. Deze massage duurt 60 minuten – Prijs  45 Euro

 Heel veel mensen lijden onder blokkades en afvalstoffen in benen (Cellulitis), billen, buik en heupen.

Doel:  het gebruik van kruidenstempels geeft verlichting van afvalstoffen en blokkades in benen, billen, buik en heupen en laat de energie weer stromen.

Behandeling: stempelen van benen, billen, buik en heupen.  Afgesloten wordt met een heerlijke warme oliemassage van de voeten.

Deze massage duurt 60 minuten – Prijs  45 Euro

Voetmassage: Diepe lichamelijke ontspanning door aanraking van de voeten!

Doel: omdat de voet reflexzones bevat die zich me energiebanen (Meridianen)  verbinden is deze massage bijzonders aan te bevelen voor de doorbloeding en activering van de lymfestroom en organen en stimuleert de zenuwbanen.

Behandeling: een bijzondere massage waarbij ik met warme olie een drukpunten- en onderbenenmassage geef. Deze combinatie geeft ontspanning en zorgt voor een betere doorstroming in het lichaam. De voetmassage is een stevige massage die reinigend werkt op het gehele lichaam. Deze massage duurt 30 – 45 minuten –  Prijs 45 Euro

Sabaaydi Kokosstempelmassage

Doel:  hersteld de huid, voorkomt ouderdomsverschijnselen en versterkt het immuunsysteem. Het verwijdert dode huidcellen en geeft nieuwe energie. De kokos stabiliseert het bindweefsel, verstevigd de huid en zorgt voor meer spankracht. Heel gemakkelijk voor een stralende huid als resultaat!  Behandeling:  bestaat uit een scrubmassage en daarna wordt gemasseerd met twee pure kokosstempels. De kokos geeft olie af zodat het een masserende stempelmassage is, die zeer aangenaam aanvoelt. De kruidenmix van de scrubstempel bevatten Limoenblad, Mangostone, Limoenschil, Zeezout en Kokosvlokken. Door het verwarmen van de stempels met stoom komen de krachten en aroma´s van deze kruiden vrij.

Het scrubben/ stempelen kan worden ingedeeld in rug, buik, armen en benen. Het decolleté wordt niet gescrubd maar alleen met warme kokosstempels gemasseerd.

Duur van  rug – buik – armen en benen  30 minuten –  Prijs is 35 Euro.

Natuurlijk kunt u ook het volledige lichaam laten scrubben/ masseren met kokosstempels.

Duur: 60 minuten – Prijs 45 Euro

De vrijkomende geur geeft u een exotisch vakantiegevoel!

Voordelen van massage voor senioren

Eenzaamheid onder ouderen

Veel ouderen hebben te kampen met eenzaamheid. Uit een onderzoek van het Nederlandse RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) blijkt dat 40% van de 50-plussers zich eenzaam voelt. Met het toenemen van de leeftijd neemt ook dit percentage toe. Van de mensen tussen de 75 en 85 jaar voelt circa 50% zich eenzaam en voor de 85-plussers is dit percentage 60%. Eenzaamheid kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, stress en depressie. Ouderen die eenzaam zijn hebben 14% meer risico om eerder te overlijden, dan ouderen die niet eenzaam zijn. Voor veel ouderen zijn aanraking niet vanzelfsprekend meer. Aanraking is echter heel belangrijk voor een goede gezondheid.

Effecten van massage bij eenzaamheid

Massage heeft een heilzame werking op mensen die zich eenzaam voelen. Het werkt kalmerend en biedt een gevoel van geborgenheid. Massage helpt om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. Dit gebeurt onder invloed van de hormonen oxytocine en serotonine die vrijkomen bij de massage. Deze hormonen worden ook wel gelukshormonen genoemd. Ook daalt door massage het cortisol-niveau. Cortisol heeft als bijnaam het stresshormoon. Massage kan daarom depressieve gevoelens en stemmingswisselingen verminderen. Met een ontspannende massage kun je mensen even een andere wereld binnenlaten, waarin ze zich niet eenzaam hoeven te voelen. Regelmatige massagebehandelingen kunnen het welzijn van senioren aanzienlijk bevorderen.

Massage tegen ouderdomskwalen

Massage kan ook veel lichamelijke ouderdomskwalen verzachten. Het stimuleert de werking van de gewrichten, verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van spieren en vermindert artritis. Doordat massage lichamelijke en geestelijke spanningen reduceert slaapt men beter. Dat is belangrijk, omdat het lichaam tijdens de slaap zichzelf herstelt. Doordat spanningen die door de jaren heen zijn opgebouwd in de spieren afnemen, verbetert de lichaamshouding. Hiermee voorkomt men slijtage van de tussenwervelschijven en spinale stenose (vernauwing van het wevelkanaal). Ook zijn er diverse onderzoeken gedaan naar massage bij Alzheimer patiënten. Veel onderzoeken laten zien dat het door massages de Alzheimer patiënten beter ontspannen en beter communiceren.

Afspraak maken
voet
Social Media
Facebook LinkedIn Google Plus