Onspanningsmassage

De klassieke lichaamsontspanningsmassage richt zich voornamelijk op de spieren en de gewrichten.

Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.

Door basisgrepen zoals strijkingen, knedingen, drukken en schudden wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Bij pijn of stijfheid wordt de cliënt behandeld met specifieke grepen. Een ontspanningsmassage kan stressklachten maar ook spanningshoofdpijn en rug-/schouderpijn verlichten.

Tijdens de massage worden spieren, pezen en gewrichten soepeler gemaakt en de doorbloeding van de spieren en de huid bewerkstelligd. Tevens wordt de afvoer van lymfevocht gestimuleerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

De huid krijgt een gezonde glans en de geest wordt helder waardoor je positiever denkt.

Kortom: een goede massage ontspant zowel lichaam als geest.

Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die uitgeblust of vermoeid zijn als ook voor diegenen die prima in hun vel zitten.

Na afloop van de massage kunt u nog enkele minuten blijven liggen om rustig bij te komen van de diepe ontspanning. Daarna is er gelegenheid de massage kort te evalueren.

13 belangrijke effecten van een massage op regelmatige basis

 • Bevordering herstel
 • Afname pijn
 • Vermindering stress
 • Vermindering angst
 • Verhoging weerstand
 • Verbetering prestaties
 • Verbetering concentratie
 • Voorkoming blessures
 • Verbetering slaappatroon
 • Verbetering celweefsel
 • Vermindering depressie
 • Toename energie
 • Vermindering blokkades in (spier)weefsel

Uiteraard wordt deze massage met warme olie gegeven.

Duur: 60 minuten – Prijs: 45 Euro

 

Intuïtieve massage 

Intuïtieve massage is een holistische massage die er op gericht is om lichaam en geest te laten ontspannen. Deze massage wordt niet na een vast schema toegepast maar na creativiteit en intuïtie. Er is aandacht voor ‘de hele mens’ en niet voor een verzameling klachten, spieren en andere delen. Holistische massage richt zich niet alleen op het lichaam van de cliënt, maar heeft ook tot doel het evenwicht op  geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.

Gebruikmakend van verwarmde olie masseer ik vanuit mijn intuïtie met aandacht en respect voor de cliënt . Middels strijkringen en diepere knedingen nodig ik de cliënt uit om in diepe ontspanning te raken en los te laten.

Betekenis van Intuïtieve massage:

Ontspant lichaam en geest – laat energie beter stromen – helpt bij lichamelijke klachten – stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam -zorgt voor hernieuwde vitaliteit – geeft een gevoel van welbehagen – raakt de diepste kern van iemands wezen –  is een oase van rust scheppen – is diepe meditatie – is een oeroude vorm van helen – is warm en liefdevol aanraken.

Na afloop van de massage kunt u nog enkele minuten blijven liggen om rustig bij te komen van de diepe ontspanning. Daarna is er gelegenheid de massage kort te evalueren.

Intuïtieve massage is een cadeautje aan jezelf! 

Duur: 60 minuten – Prijs: 45 Euro

Hoofd-schoudermassage 

Een hoofdmassage is een massage waarbij enkel het hoofd, de nek, de armen, de schouders en de bovenarmen aangepakt worden. Het doel van de massage is het wegnemen van spanningen. Wanneer je gespannen bent, stijgt er teveel bloed naar je hoofd wat voor diverse klachten zorgt. De hoofdmassage kan deze klachten verminderen.

Er wordt druk uitgeoefend op deze lichaamsdelen om het zeer belangrijke energiecentra’s in ons lichaam zijn. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van zachte en stevige bewegingen. Hierdoor worden de blokkades weggemasseerd en worden de klachten bij spanningen verminderd.

Duur: 30 minuten – Prijs 35 Euro

 

Afspraak maken Onspanningsmassage
voet
Social Media
Facebook LinkedIn Google Plus