Kindermassage en ADHD

Effecten van massage op kinderen met ADHD

In Amerika is er een onderzoek gedaan naar de effecten van kindermassage en ADHD bij kinderen en jongeren met ADHD. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Dr.Tiffany Field, zij is een jeugdpsychologe en een autoriteit op het gebied van onderzoek naar het effect van aanraking. In het onderzoek kindermassage en ADHD werden twee vormen gebruikt: ontspanningstherapie en massage therapie gedurende 10 dagen bij 28 adolescenten met ADHD. De resultaten van de studie waren geweldig!
De jongeren die een massage en ontspanningstherapie hadden gekregen meldden dat ze zich gelukkiger voelden.
De leerkrachten constateerden dat de kinderen:

  • minder zenuwachtig waren,
  • meer aandacht hadden,
  • minder hyperactief waren
  • een langere concentratie voor het maken van hun taken hadden.

De leraren waren niet ingelicht over welke van de twee therapieën de jongeren hadden ontvangen.

In een meer recente studie over kindermassage en ADHD, werd massage geleverd aan kinderen in de leeftijd 7 T/M 20 jaar met ADHD. Elk kind kreeg een 20-minuten durende massage sessie twee keer per week gedurende een periode van enkele weken. De resultaten tonen een verbeterde stemming; op lange termijn beter gedrag, en meer aandacht bij de betrokken kinderen.

Kindermassage helpt jongeren met ADHD

Massage kalmeert het lichaam, het verbeterd de alertheid, en geeft een gevoel van welzijn. Door massage, zo is aangetoond, wordt het niveau van het stresshormoon in het lichaam verminderd. Van massage is ook bekend dat het positief effect heeft op:

  • Prestaties bij informatieverwerking en rekenen
  • Verbeteren van concentratie
  • Tegengaan van depressie

Deze effecten zijn aangetoond door onderzoek met behulp van EEG’s. Het is duidelijk dat massage kan helpen bij een jongere met ADHD.

Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden van Kindermassage voor uw kind, of als u een afspraak wil maken neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Afspraak maken
voet
Social Media
Facebook LinkedIn Google Plus